Comment

CFI arrangerer i samarbejde med MCH Danmarks største messe for 3DP

Fra 1. til 3. oktober afholder Center For Industri i samarbejde med MCH i Herning Danmarks største messe for 3DP/AM.
3DP/AM aktiviteterne er en indlejret del af årets HI-messe i Herning, hvor Hal K danner rammen om de spændende 3DP/AM aktiviteter under titlen “3D-Tech”.
I alt er der mere end 20 udstillere, bestående af de førende danske aktører i dette teknologisegment og en række internationale leverandører.
Desuden afvikles et stort konferenceprogram, med i alt mere end 12 indlæg over de 3 dage. Et program som sætter fokus på teknologien muligheder og en lang række cases fra eksisterende anvendelser i industrien.
Læs mere her

Comment

Comment

56 deltagere åbnede 3D Print Netværk Midtjylland

3D Print netværk åbnede med succes

Der var udstilling af både mange 3D-printede emner og 2 kørende 3D-printere, 56 deltagere og 5 spændende indlægsholdere, da Center For Industri (CFI) indbød til kick off på det nye 3D print netværk.

EOS fra Tyskland fortalte primært om 3D-print i metaller, mens Protech fortalte om mulighederne i plast. Begge er blandt i de førende maskinleverandører i hhv. Europa og Norden. Damvig afdækkede mulighederne for print-on-demand, mens Zebicon fortalte om 3D-skanning. Inden dette havde Lars Kannegaard fra Lakan givet et bredt view ud over 3D-teknologiens muligheder, og state-of-the-art netop nu. Mange spændende emner blev berørt - maskiner, emner, konstruktion, AM, materialer og uddannelse. Blandt deltagerne var både Aarhus Universitet og den store erhvervsskole Mercantec, som begge har tilbud og kompetencer inden for 3D print. Henrik Larson fra CFI sluttede dagen af med at fortælle om de næste 2 events i efteråret 2018, ligesom der også blev dannet et Advisory Board, som skal assistere netværksadministrator (CFI) med i fremtiden at finde nye relevante emner, indlægsholdere og besøgsaktiviteter.

Se mere her og under fanen 3D Print Netværk

Comment

Comment

Nyt netværk for 3D-print og Additive Manufacturing ser dagens lys

Center for Industri og Lakan er founding fathers bag et nyt 3D-print netværk i Midtjylland. Begge institutioner har flere års erfaring med 3D-teknologien, og har nu besluttet et danne et Midtjysk netværk for at fremme udbredelsen af teknologien bedst muligt.
Lakan har sit historiske og geografiske udspring i Randers og Kronjylland området, mens Center For Industri har sine positioner i det Midtjyske, i Viborg og ikke mindst i værkstederne i Bjerringbro, hvor der står 4 stk. 3D-maskiner.
Begge organisationer har erfaring fra mange 3D udviklings-og implementeringsforløb bag sig, og ønsker nu at den opbyggede viden kan spredes yderligere igennem det nye netværk.

De primære personer bag det nye netværk er Lars Kannegaard, som bla. også har erfaring på området fra Grundfos, og Henrik Larson som har erfaring fra Teknologisk Institut.

3D-netværk Midtjylland afholder 4 netværksmøder i 2018. Første møde er 2. maj kl. 13.00 - 16.00 i Bjerringbro.

Læs mere på http://www.centerforindustri.dk/3dprint-netvrk/

Comment

Comment

Ny iværksætter hos CFI

Pay 2 Play er en ny iværksættervirksomhed i iværksættermiljøet hos Center For Industri.
Virksomheden udbyder betalingsløsninger til en lang række services og maskiner, så som automater, adgangsveje, forlystelser omm.
Virksomheden er en solid backbone bestående af tre erfarne erhvervsfolk, med mange års erfaring inden for elektronik og mekanik brancherne.

Comment

Comment

Ny medarbejder

Center For Industri har pr. 1. december ansat Hans Henrik Bruhn som leder af vore områder udvikling og netværk.
Hans Henrik kommer fra en stilling som direktør i NFE i Ålborg, og har tidligere været ansat på Teknologisk Institut og mange år i industrien.

Hans Henriks primære opgaver bliver at udbygge CFI´s position som en væsentlig aktør inden for udvikling/innovation og indenfor netværk overfor de midtjyske industrivirksomheder.

Comment

Comment

Ny satsning på Velfærdsteknologi

Den 1. oktober åbnede Test- og Udviklingscenter for Velfærdsteknolog (TUCV).

TUCV er dannet i et stærk samarbejde med Hospitalsenheden Midt, Viborg Kommune, Erhvervsrådet og CFI.

Formålet er at styrke indsatsen på velfærdsteknologi-. gennem et nært samarbejde mellem virksomheder, teknologiudviklere, kommunens plejeindsats og sygehusenes behandlingstilbud.

Formålet er, at indsatsen skal bidrage til at give borgere og patienter en bedre service og højere livskvalitet, mens private virksomheder skal udvikle produkter og services, som kan understøtte dette. Både på hospitalet, på plejehjemmet, i hjemmeplejen - OG til den enkelte borger i eget hjem.

Som leder er ansat Didde Sangild, og de 4 kerneaktører stiller hver især dedikerede ressourcer til rådighed. Således er der mulighed for at inddrage special-kompetencer og ressourcer i både udviklingsprojekter og test-forløb.

Om projektet starter hos borgeren/patienten, deres pårørende, det fagligt specialiserede sundhedspersonale eller en virksomheder er ikke afgørende. Vi favner og faciliterer alle forløb.

Vi har processer, teknologi, prototype-værksteder, 3D-printere og mange andre faciliteter til rådighed. 

Comment

Comment

Ny iværksætter i CFI

Iværksættervirksomheden CM Optix er i august flyttet ind i CFI´s iværksættermiljø.

CM-Optix udvikler og sælger et helt nyt kamera koncept, som effektivt og billigt gør arbejdet med fotografering og billedprint til en leg. Anvendelsen er bred - pas, kørekort, ID - og andre anvendelser, hvor der stilles krav til kvalitet eller andre særlige forhold. Man behøver ikke længere at besøge fotografen eller borgerservice. Dette nye kamera koncept klarer opgaven let og elegan - helt automatisk..

Comment

Comment

Jobopslag - Virksomhedskonsulent søges (stillingen er besat)

Virksomhedskonsulent søges                                 

Om CFI:

Center for Industri er etableret i 2015, som en erhvervsdrivende fond. Det er vores formål at støtte etableringen og udviklingen af industri- og produktionsvirksomheder. Både etablering af nye virksomheder (iværksætteri) og udvikling af eksisterende virksomheder.
Da CFI vækster og har en positiv og konstant opgavetilgang fra vores kunder, søger vi nu en virksomhedskonsulent til at udføre opgaver hos eksisterende kunder, og til at etablere nye kunderelationer og opgaver (salg).

Jobbet – opgaverne og baggrunden:

CFI søger en person med solid erfaring fra rådgivning/udvikling i private virksomheder, erhvervet enten som ansat eller via konsulentarbejde. Personen må have bred erfaring med at arbejde med udviklings-, produkt- og produktion-opgaver, små og store. Teknologi, produktudvikling, procesoptimering, innovation og forretnings-udvikling i små, mindre og mellemstore danske industrivirksomheder er vores overordnede ydelsestemaer. Desuden skal personen opbygge, drive og arbejde med faglige netværk, og kunne arbejde med virksomheder i egne og 3. parts finansierede udviklingsprojekter – herunder søge projektmidler og anden funding og tilbyde projektledelse.

Arbejdsopgaver:

Enkeltvirksomheder:

1.       Lave virksomheds-opsøgende salg

2.       Løse enkeltstående virksomhedsopgaver: - Indenfor teknik, produktion, supply chain, udvikling

Netværk:

3.       Etablere og drive faglige netværk.

Projekter:

4.       Etablere, skrive og drive projekter frem til succes med deltagelse af/for engagerede virksomheder.

Vi arbejder også med inkubation og med iværksættere (understøtte deres etablering), så har du erfaring her, vil det være velkomment.

Personlige kompetencer:

Vi søger en person, som er troværdig og tillidsvækkende.  Du skal kunne arbejde selvstændigt og udvise ansvarlighed overfor opgaven og kunden. En aftale er en aftale – både på tid, pris og kvalitet. Du skal kunne evne at holde mange (små) bolde i luften, da vi har mange samtidige opgaver.
Du skal kunne lide at gennemføre alle procestrin selv (sælge - udvikle – gennemføre – slutte) for/sammen med kunden, og motiveres ved dette samarbejde og resultatdannelsen hos kunden.

Vi tilbyder:

Et spændende og dynamisk job, hvor ikke 2 dage er ens. Vi bor i et dynamisk miljø med spændende iværksættervirksomheder (som lejer sig ind hos CFI), og med unge mennesker fra erhvervsskolen i de tilstødende lokaler. Du kommer til at samarbejde med en lang række spændende industrivirksomheder, både enkeltvis og via netværk, ligesom du får samarbejde med offentlige institutioner, universiteter og andre videninstitutioner.

Løn forhandles individuelt. Arbejdssted er CFI´s adresser i Bjerringbro og Viborg. Tiltrædelse snarest muligt.
Læs mere om CFI på www.centerforindustri.dk

Ansøgning/henvendelse rettes til:

Direktør Henrik G. Larson
Tlf: 22208250
E-mail: hgl@centerforindustri.dk

Comment

Nye 3D-printere

Comment

Nye 3D-printere

Vores to nye 3D-printere er nu lande på værkstedet:
Nu kan vi printe i flere forskellige polymere materialer, og vigtigst:
- Vi kan printe emner med fiber-forstærkninger (glasfiber, kulfiber, kevlar mv.)
- Vi kan printe med inserts (bolte, skruer, hængsler mv.).
- Emnestørrelser op til 300 mm
Det kan bruges!
Er du nysgerrig? - du er velkommen til at teste os. Bare send os en stl-fil.

Comment

Comment

Fyraftensmøde om tilskudsmuligheder til udviklingsprojekter

CFI afholder i samarbejde med Central Region Denmarks EU Office i Bruxelles og Væksthus Midtjylland et "gå hjem møde" mandag d. 12. juni kl. 14.30 - 16.30 om mulighederne for at få tilskud til sin virksomheds udviklingsaktiviteter. På mødet er der indlæg fra andre virksomheder om deres erfaringer og gode råd til at søge tilskud til udviklingsprojekter.

Det er gratis at deltage. Tilmelding på info@centerforindustri.dk senest 2. juni. 

Se programmet og læs mere her

Comment

Simplimize

Comment

Simplimize

Lær om forenkling af produktprogram og konfiguration, vareflow, lager mv. på dette simplimize seminar. Indlæg fra Center For Simplimize, Teknologisk Institut og Brüel Systems.

Comment

Comment

Kursus, innovation og mønsterbrud

Læs om Center For Industri´s seneste aktiviteter her:

Kursus i teknisk innovation
Innovation baseret på teknologisk udvikling er en kerne-disciplin. Måske af afgørende betydning for en virksomheds fortsatte udvikling og konkurrence-evne. Men hvordan gør man? - Det kan læres. På bare 25 timer/lektioner er de grundlæggende metoder og værktøjer på plads.  

Seminar om medarbejderinnovation
Virksomhedens medarbejdere er vores absolut bedste ressource OG konkurrencekraft. Alle kan tilkøbe ny teknologi, maskiner, produkter osv. - men den unikke konkurrencekraft kommer fra vores medarbejderes implementerings- og eksekveringsevne i egen virksomhed.
Sådan gør vi medarbejderne mere innovations og udviklingsparate.

Workshop om mønster-brud
Ingen opdagelser og opfindelser er skabt ved at gå i andres fodspor. Der skal nytænkning til. Men mennesker er vanedyr. Det ligger dybt forankret i vores dna.
Derfor skal vi lære at lave møster-brud, når der skal laves succesfuld innovation og iværksætteri.

 

Comment

Comment

Vind et Simplimize forløb til 60.000 kr.

Center For Industri arrangerer sammen med Teknologisk Institut et "gå hjem møde" onsdag d. 17. maj kl. 15 - 17 om Simplimize. Herunder kan du søge om at få 60.000 kr. til et forløb i din virksomhed.
Simplimize fokuserer på at forenkle virksomhedens produktprogram, kundeportefølje, produktionsflow, lagerbinding, og omstillings-og leveringstider. Få 6 gratis værkøjer til at forenkle og optimere din virksomhed. Det bliver mere overskueligt, og du får højere lønsomhed.
Hør Lars Frello fra Teknologisk Institut og Bjarne Jensen fra virksomheden Brüel Systems fortælle om deres erfaringer og udbytte af "Simplimize".

Det er gratis at deltage. Tilmelding på info@centerforindustri.dk senest 12. maj.
Se programmet og læs mere her

Comment

Comment

LYdBEHAG er flyttet ind i iværksættercentret

Den 1. april er virksomheden LYdBEHAG flyttet ind i CFI´s iværksættercenter.
Med baggrund i mange års erfaring, rådgiver LYdBEHAG om alt lige fra akustik, vellyd og støj, til specifikke produktvalg og systemsammensætninger af audio systemer. Lyd er ikke kun fornemmelse af en god koncert, men også som den mindre behagelige susen for ørerne efter koncerten med lidt for højt indtryk. Der er også lyd og støj på arbejdspladsen, i skolen, i konference-salen - hvor der er behov for en optimeret lyd. I hverdagen derhjemme og på vores arbejde påvirkes vores følelser, fysiske velbefindende og ikke mindst overskud og produktivitet af det samlede lydindtryk. Her kan LYdBEHAG hjælpe med professionel rådgivning.
Læs mere om LYdBEHAG her

Comment

Comment

Ny iværksætter virksomhed flytter ind hos CFI

Den 1. april flytter IRHdk-Engineering ind i iværksættermiljøet hos CFI i Bjerringbro.
 

IRHdk laver konstruktions og projekteringsopgaver til industrien, og har specialiseret sig i at lave 3D-scanning af produktionsmaskiner, hele produktionsanlæg og bygningsinfrastruktur. Når man skal konstruere specialmaskiner eller projektere et fabriksanlæg, vil man have interface til en lang række eksisterende installationer i bygningen og en lang række eksisterende maskiner. Her er den højt specialerede scanning af stor værdi, idet man hurtigt, elegant og præcist kommer frem til at kunne projektere det nye lay-out, og med stor præcision. Efter scanningen indlæses resultatet i Autodesk Inventor (factory design suite), hvor det videre projekteringsarbejde og lay-out laves. Slut med gamle upræcise papirtegninger, som ikke er blevet opdateret (eller hvor konstruktionen ikke blev som på tegningen). IRHdk´s scanning leverer millimeterpræcise on-site op-målinger/tegninger. Du kan måle og tegne direkte videre, og endda få resultatet præsenteret direkte i din WEB browser.

 

Comment

 Tag Tigerspringet - disrupt eller dø. Innovationsseminar 5. april

Comment

Tag Tigerspringet - disrupt eller dø. Innovationsseminar 5. april

                                            Tag "Tigerspringet" - disrupt eller dø

TIGER-SPRINGET er et innovationsseminar, hvor du får inspiration til de store spring. Om...

                                          OPFINDELSER - INNOVATION - DISRUPTION
                                                       hvordan - hvorfor - hvornår

Kan man selv bestemme og planlægge de store innovations-spring i ens virksomhed? - Hvorfor ikke selv tage de store spring, så det er konkurrenterne, som bliver disrupted i stedet for en selv.

Den 5. april får du svarene hos Center For Industri, når du deltager på innovationsseminaret:
                               TIGER -  SPRINGET
                                                                  Deltagere:
     Teknologisk Institut, Opfinderkontoret; Patens & Varemærke-styrelsen; Mercantec og CFI.

Se programmet og invitationen her..... og tilmeld dig på info@centerforindustri.dk (deltagelse er gratis)

Comment