3D/AM Udstyr

 

Center for Industri har et mål om at underbygge kendskabet til forskellige teknologier inden for Additive Manufacturing (AM) og 3D-print. Derfor giver vi industrien adgang til den store viden og brede af vifte af teknologier, vi råder over.

Ønsker du at høre nærmere om teknologierne, så tøv ikke med at kontakte Jesper Heltzen på tlf. 53 53 02 15 eller send ham en mail her.

 

2-1-1.png

Sindoh DP200

Denne printer er en lille FDM (Fused Deposition Modeling) printer. Den er utrolig nem at bruge og har en wi-fi forbindelse samt har assisteret kaliberring af bygepladen.

Printeren har et passivt opvarmet lukket byggekammer med CEO filter, der sikrer ren luft til og fra printeren.

Printeren udlånes løbende til virksomheder, via 3DP Try out som ønsker at kigge nærmere på 3D print og evt. integrere det som en del af deres fremtidige AM-strategi.


shop-image-sindoh-2x-1.png

SINDOH 2X

SINDOH 2X er storebror til den ovenstående DP200-printer. Den har de samme features, større byggekammer samt to separate printhoveder, der kan printe i to forskellige farver eller materialer i det samme print.

Udover PLA kan denne printer også printe i ABS og Flex filament.

Printeren udlånes løbende til virksomheder, via 3DP Try out som ønsker at kigge nærmere på 3D print og evt. integrere det som en del af deres fremtidige AM-strategi.


Flashforge Creator pro 2

Flashforge Creator pro 2 er en IDEX printer, hvilket betyder den har 2 separate dyser der kan flyttes separat på X aksen. Det giver mulighed for at printe med vandopløselig support, eller printe 2 emner synkron som en kopi eller spejlvendt.

Printeren bruges primær med PLA men vi eksperimentere løbende med andre forstærkede filamenttyper fra Flashforge

Printerne udlånes løbende til virksomheder, via 3DP Try out som ønsker at kigge nærmere på 3D print og evt. integrere det som en del af deres fremtidige AM-strategi.


3DGence One

Denne printer er en lille og simpel FDM (Fused Deposition Modeling) printer, som kører med åbne materialer. Det betyder, at du kan benytte flere forskellige leverandører af materialer.

Printeren har en bred vifte af materialer bl.a. PLA, ABS, ASA, TPU, HIPS, PET, PET-G.

Printeren er bygget på en solid ramme, som gør den stiv og giver en høj pression. Den har en keramisk byggeplade og værktøjsfri udskiftning af dysen, hvilket betyder, at man har høj succes’ rate med sine print, og at man kan gå fra høj detaljegrad til hurtige prototyper med den samme maskine.


eng_pl_3DGence-DOUBLE-P255-56_1 (1).png

3Dgence P255

Denne printer er storebroren til ovenstående ONE printeren. Printeren har to dyser, som sikrer at selv komplekse geometrier kan printes succesfuld med opløselig eller nem aftagelig support materiale.

Ligesom ONE har printeren en bred vifte af materialer bl.a. PLA, PP, PA, PET, ABS, TPU, Nylon, CF-Nylon.

Printeren har et lukket byggekammer og ståldyser, som bl.a. gør det muligt at printe med kulfiberforstærket materialer.


850111-821525-800.png

3DGence F340

Denne printer er en 200kg FDM (Fused Deposition Modeling) printer, som har en bred anvendelse og et byggekammer på 260 × 300 × 340 mm.

Printeren har aktiv opvarmet kammer og kan derfor bygge større emner i materialer af højere temperatur. Ligesom P255 er printeren dobbeltdysset og har en separat support dyse, hvilket gør afformning nem. F340 kan som en af de få printere, printe opløselig support sammen med højtemperatur materialer.


MARK-TWO-Mark3D-kaufen.png

Mark forged two

Mark Fored Two er en komposit FDM (Fused Deposition Modeling) printer. Kan kun printe i to materialer, Nylon og Onyx. Til gengæld åbner printeren mulighed for at forstærke sine emner med tråde af fiberglas, høj-temp. fiberglas, kulfiber eller Kevlar® alt efter hvilke mekaniske egenskaber der ønskes.

Printeren leverer en høj detaljegrad af en FDM printer og kan printe emner til brug direkte i produktionshallen, hvor der er krav til belastning, kemi og slidtage.


desktop-metal-studio-system (1).png

Desktop metal studio system

Desktop Metal Studio System er en BDM (Bound Metal Deposition) printer, som bruger metalfyldt vox som materiale. Selve printprocessen minder om FDM processen, men efterbehandlingen er meget anderledes.

BDM processen har tre stadier: Først print, derefter kemisk afrensning af voksen, således man kun har metalemnet tilbage, og den sidste proces er en sintering proces hvor delen smeltes sammen med op til 1.400°C.

I materialeporteføljen indgår: 17-4 PH Rustfri, 316L Rustfri, H13 HSS, 4140 og Kobber

Printeren indgår i videnscenteret for automation & robotteknologi, og er et samarbejde mellem EUC Nordvest og Center for Industri.


Formlabs Form 3B medical

Denne printer er en SLA (Stereolithography) printer, som bruger flydende resin baseret væske, der hærdes via en UV laser. Printeren er medical klassificeret, hvilket betyder, at den bl.a. kan printe dele til brug under operation.

Printeren kan printe en bred vifte af materialer lige fra det mest elastiske Shore A50 til enormt stive materialer. Derudover kan den printe fra Medical til keramiske materialer, der kan holde til over 1.200 grader. Alt i alt tæller listen over 30 forskellige materialer.

SLA print har en høj pressions og detaljegrad på 0,025 mm. Dog har den et begrænset byggekammer på 145 × 145 × 185 mm.


Formlabs Fuse1 Medical

Formlabs Fuse1 er en SLS (Selective laser sintering) printer, som bruger Nylon12 pulver til byggemateriale. Printeren er en af de første i Danmark og er den eneste af printerne, der har et selvsupportende byggekammer. Dvs. at de 3D printede dele ikke behøver support under byggeprocessen, og derfor bliver det muligt at printe mere komplekse geometrier.

Små serier er også oplagt på en SLS maskine, da der kan placeres flere dele i byggekammeret end på de andre maskiner.

Nylon12 er et alsidig materiale, der kan anvendes fra alt lige til opperationsstuen og ud til industrigulvet med høj kemisk og termisk resistens samtidig med, at det er sejt og hårdfør.


Shinning 3D Einscan-SE 3D Scanner

Einscan-SE er en 3D scanner, der benytter Structured Light teknologien til at lave en 3dimentionel scanning.

Scanneren er nem at sætte op samt simpel at bruge, hvor man med få klik får en 360 graders scanning af sit emne.

Scanneren kan scanne med en præcision på ≤0.1 mm og emner i størrelsen fra 30x30x30 mm til 200x200x200 mm.

Med Structured Light teknologien er det muligt at få farverne på det scannede emne med over i den digitale præsentation, så emnet bliver realistiske at se på.


Jesper Heltzen
Udvikling & Additive Manufacturing

Tlf.: +45 5180 4004
Mail: jhe@centerforindustri.dk