3D-print er en ny forretningsmulighed hos jpbc.

Hos Jysk Plade Bearbejdnings Center (jpbc) i Rødkærsbro har de igennem længere tid kigget på 3D-print og hvilke muligheder, det kunne give virksomheden. Men de manglede kompetencer og viden som gjorde, at det blev holdt hen.

En dag bød muligheden sig for at prøve 3D-print via Center for Industris 3D-print Try Out forløb, hvor en virksomhed kan låne en 3D-printer og se, om der er muligheder i teknologien. ”Det var en god mulighed for os at prøve 3D-print og se, om det kunne være noget for os” fortæller direktør Henrik Høgh, JPBC.

Forløbet gjorde, at JPBC blev introduceret til 3D-print og fik indsigt i, hvad de kan bruge 3D-print til: ”Keld vores Programmer & Construction, fik meget ud af forløbet, da han ofte sidder med prototyper, og lige i det her tilfælde var det smart, at han kunne tegne et emne og printe det om natten. På den måde blev det muligt at teste forskellige special emner, da han kan have en prototype klar dagen efter” fortæller Henrik.

Projekt MORE
JPBC er i dag også en del af Projekt MORE, da de har taget en beslutning om, at de vil videre med 3D-print. Projekt MORE administreres bl.a. af Center for Industri. ”Vi er blevet en del af Projekt MORE, fordi vi synes, at 3D-print teknologien er interessant for os. Det giver os mulighed for at få endnu flere kompetencer og færdigheder i teknologien, og på længere sigt forventer vi, at vi har en afdeling med Additive Manufacturing, hvor vi kan 3D-printe i metal, som er vores branche og forretningsområde. Det kan både være print af værktøjer, grib i værktøjer, værktøjer til robotter, hjælpeværktøjer og den slags” fortæller Henrik.

Næste skridt for JPBC er, at de skal investere i en 3D-printer, og her får de god sparring fra Jesper Hentzen fra Center for Industri. ”Vi er gået stille og rolig i gang med at finde ud af, hvilken printer vi skal have. Skal den være med carbon eller kevlar forstærkning? Der er mange overvejelser, og det skal Projekt MORE bl.a. hjælpe os med” fortæller Henrik.

Projekt MORE er et EU-finansieret projekt, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med kompetenceudvikling, omstilling og innovation. Der bliver taget udgangspunkt i virksomhedens behov via målrettet analyse og hjælp direkte tilpasset virksomheden. Poul Erik Mortensen fra Center for Industri har lavet en parathedsvurdering af JPBC, som blev godkendt i EU, og JPBC er nu blandt de første fem virksomheder, som Center for Industri kører Projekt MORE på.

Fordele ved 3D-print
JPBC kan allerede se fordelene i at anvende 3D-print i deres forretning ”På den korte bane giver det en fordel i, at vi kan lave prototyper. Det betyder, at vi kan lave noget synligt, som kan vendes og drejes i hånden, og så er det en produktionsform, der ikke forstyrrer vores produktion. Alternativt skulle vi have skåret, svejset og bukket, men i stedet kan 3D-printeren hurtigt lave en stump, man har brug for at se og røre ved” fortæller Henrik og fortsætter ”På den lange bane er målet at have en afdeling med 3D-print i metal, hvor vi som underleverandør kan levere komplicerede 3D-print stumper til vores kunder”

Er du interesseret i 3D-print eller Projekt MORE? Så tag fat i Poul Erik Mortensen fra Center for Industri.


Poul Erik Mortensen
Markedsudvikling & Salg

Tlf.: +45 8171 4104
Mail: pem@centerforindustri.dk